De OLIJF beschikt over een eigen dienstwagen

Projectsteun van 2.000 euro door CERA maakt aanschaf dienstwagen mogelijk voor Vzw De Olijf uit Stekene

Bert Verbeke

Redacteur

Vzw De Olijf, met 25 vrijwilligers, verleent morele en materiële steun aan kansarmen in Stekene. De organisatie ontving afgelopen week een cheque van 2.000 euro geschonken door CERA. Mede dankzij dit bedrag kon De Olijf een dienstwagen aanschaffen voor de ophaling van voedsel.

“Het was de eerste keer dat wij een projectaanvraag indienden bij CERA,” vertellen Roger De Block, Marleen Persoon en Rita Schelfhout, bestuursleden bij De Olijf. “Wij waren dan ook zeer verheugd dat ons project beloond werd met een cheque van 2.000 euro. We konden dit geld goed gebruiken. Tot voor kort maakten we gebruik van een voertuig van de gemeente om voedsel op te halen. Nu beschikken we over een eigen – tweedehands – Peugeot Partner waarmee we wekelijks ophalingen doen bij Colruyt, Bioplanet te St.Niklaas en Okay te Stekene. Voor de maandelijkse ophalingen bij de Voedselbank en het EU depot in Gent kunnen we verder beroep doen op de lichte vrachtwagen van het Gemeentebestuur. De Peugeot Partner staat veilig geparkeerd op de site van Zorg Stekene.”

Geld op een nuttige manier besteed

In aanwezigheid van peter Marc Herman en meter Annemie Declercq brachten enkele medewerkers van CERA een bezoek aan De Olijf. “Ze waren onder de indruk van ons project en overtuigd dat het geld op een nuttige manier wordt besteed. Voor De Olijf is het in ieder geval een welkome ondersteuning.”