KERSTMAALTIJDEN VOOR 75 GEZINNEN OF 190 BEZOEKERS

Voor de derde maal op rij organiseerden we een afhaalmoment van kerstmaaltijden voor bezoekers van de Olijf. Mensen konden vooraf inschrijven voor het kerstmenu. Dit jaar stond er alweer een voorgerecht , een hoofdgerecht en een dessert op het menu. Op zaterdag 24 december konden de maaltijden worden afgehaald.

We konden bovendien elk gezin verblijden met een leuk kerstgeschenk. Een hartverwarmend moment. Met een steuntje in de rug werd het ook voor hen wellicht een mooie kerst !!!  Dank aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen.

EEN WARME WEEK VOOR DE OLIJF

De voorbije week werden heel wat warme momenten gecreëerd ten voordele van de Olijf. Op de speelplaats van TOERMALIJN konden ouders, grootouders en sympathisanten koffie of thee drinken tijdens de KOFFIESTOP.

In de kleuterschool van BOSDORP ging het project “SOEP OP DE STOEP “ van start. Daar konden bezoekers genieten van een heerlijke tas soep. Ook werden er hygiënische producten ingezameld die eveneens aan onze VZW werden gedoneerd.

De ZONNEBLOEM , Koewacht bood eveneens koffie, thee en chocolademelk aan tijdens de voorbije week. Leerkrachten én leerlingen deden uitermate hun best om er fijne, gezellige momenten van te maken. Een dikke DANK – JE – WEL  aan iedereen . De bezoekers van de Olijf zullen kunnen genieten van een extraatje !!!!

KERSTCADEAUTJES VOOR DE KINDEREN

KWB – KEMZEKE deed op 18  november een inzamelactie van nog te gebruiken speelgoed. Het werd een groot succes. De Olijf en de Sociale dienst van de gemeente Stekene konden rekenen op heel wat mooi materiaal.

Mensen die het moeilijk hebben, zullen de komende weken kerstgeschenkjes kunnen kiezen voor hun kinderen. Wie wil nu geen cadeautje onder de kerstboom ???? 

Bedankt KWB- KEMZEKE en alle mensen die speelgoed ter beschikking stelden !!!!

DANKJEWEL SINTERKLAAS

Dankzij de steun van DAVIDSFONDS STEKENE én dankzij de samenwerking met de GEMEENTE STEKENE konden onze kinderen zaterdag genieten van de spetterende voorstelling “DANKJEWEL SINTERKLAAS”. Cadeautjes en snoepgoed konden natuurlijk niet ontbreken. We zagen heel wat blije gezichten !!!

Immo AXEL LENAERTS schenkt 1250 euro

VZW De Olijf mocht 1250 euro ontvangen van immo “AXEL LENAERTS” !

Naar aanleiding van de Vredesfeesten werd op 4 september de traditionele ballonnenloop  georganiseerd in Sint- Niklaas.

Na een paar jaar gedwongen coronarust, vaardigde immo Axel Lenaerts aan de Parklaan een 25- koppige delegatie af. Zowel jong als oud liepen ten voordele van de Olijf 1.250 euro bijeen ! In deze moeilijke tijden komt dit mooie bedrag goed van pas om extra voeding aan te kopen .

Héél veel dank en appreciatie gaat uit naar Frederik en het ganse team van Axel Lenaerts !!

Op 1 juli starten we onze gewone werking terug op !

Vanaf 1 juli starten we opnieuw met het ontmoetings- en winkelmoment. Dit betekent dat mensen bij aankomst kunnen genieten van een kopje koffie om daarna zelf producten te kiezen uit onze winkel. Door het stijgend aantal bezoekers hebben wij onze openingsuren aangepast: Donderdag: 8 – 11 u Zaterdag: 8 – 11 u

De Olijf werkt samen met FEAD !

“Heel wat mensen in België lijden honger en zoeken toevlucht tot voedselhulp om zich dagelijks van voedsel te voorzien. Wij engageren ons om tegemoet te komen aan deze basisbehoefte.

Onze organisatie verdeelt voedingsmiddelen ontvangen vanuit het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (FEAD). Via dit fonds krijgt België van de Europese Unie middelen om bij te dragen tot voedselhulp en/of materiële hulp. 

De POD Maatschappelijke Integratie beheert een bedrag afkomstig van de Europese Unie en dit in nauwe samenwerking met haar partners. Met de steun van dit Fonds, voorziet de POD Maatschappelijke Integratie jaarlijks meer dan 750 organisaties en OCMW’s van producten om gratis te verdelen onder de meest behoeftigen in België. Dit alles in samenwerking met de 9 voedselbanken van het land, het Rode Kruis, Foodsavers Antwerpen en Alimen’T. 
De FEAD voedselhulp gaat gepaard met begeleidende sociale maatregelen. Dit om de betrokkenen te helpen de weg uit armoede te vinden.”